SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum

OM kód: 203033/017 | 4024 Debrecen, Varga utca 5.

Intézmény logo

Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Projektek

Repülő korongok - NTP-SFT-19-0013

A sport kivételesen előnyös terep a pedagógiai nevelő munkára. Nemcsak a nevelési értékek közvetítésében fontos terület. A mozgás feszültség felszabadulással, örömszerzéssel járó tevékenység is. Az egyik legalapvetőbb emberi megküzdési stratégia stresszhelyzetben. Mentális jóllét érdekében, mentális egészségfejlesztésben, annak tudatos fenntartásban vitathatatlan szerepe van. A pozitív pszichológia szemléletének egyik alaptézise szerint az örömre, boldogságra való képesség tanulható, fejleszthető. Ebből a megközelítésből a sport az élet optimista szemléletére nevelő hatású. És a hab a tortán: Az örömmel végzett tevékenység közben repül az idő, észrevétlenül tanul, fejlődik a személyiség. A rendszeres sportolás és közösséghez tartozás által fejlődik a tűrő- és alkalmazkodó képesség, a koncentrációs képesség, a kapcsolatrendszer, az önkifejező, empátiás- és konfliktuskezelő képesség. Sportolói tevékenység közben elsajátított készségek, mint küzdőképesség, kitartás, stratégiai gondolkodás, stb. az élet más területein is hasznosíthatóak.

A pályázatban való részvétel lehetővé tette, hogy testnevelői és iskolapszichológusi szaktudást ötvözve fejlesszük a tanulók képességeit.

Sportfoglalkozásokon, mérkőzéseken: ultimate frizbi, lövészet, íjászat, lézerharc, szabaduló szobás versenyhelyzetekben és csoportfoglalkozásokon fejlesztettük a tanulók személyes-, kognitív-, és szociális kompetenciáit, koncentrációs képességeit, önbizalmát, önismereti tudását, stresszel való megküzdési stratégiáit.

                                                           Garamvölgyiné Gábor Andrea - Major Imola Réka

 

 

 
 
 

 

Nemz t masolat


Partnereink

SZC logo

Debreceni Szakképzési Centrum


Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum

4024 Debrecen, Varga utca 5.

Telefon: 06-52/531-892 vagy 20/465-9093 Iskola

E-mail: info@pechy.net

OM azonosító: 203033/017

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002424


2024 Debreceni SZC Péchy Mihály Építőipari Technikum