Mélyépítő technikus Kód:0454

Építőipar ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Választható szakmairányok:Közmű szakmairány, Útépítő szakmairány, Vízügy szakmairány.

Mivel foglalkozik a mélyépítő technikus?

A mélyépítő technikus legfőbb feladata az, hogy az építkezéseknél irányítsa és szervezze a szükséges talajfeltárásokat. Szerkeszti, kidolgozza a vázlatterveket, építési, engedélyezési terveket, részt vesz a műszaki leírás elkészítésében.

Kiknek ajánlott ez a szakma?

A mélyépítő techikus képzés azoknak ajánlott, akiket érdek az építőipar, hídépítés, utak, közművek világa és szívesen dolgoznak a szabadban.

Mit csinálnak munkájuk során a mélyépítő technikusok?

A mélyépítő technikus az, aki az építkezés során szerkeszti, kidolgozza a vázlatterveket, építési, engedélyezési terveket, részt vesz a műszaki leírás elkészítésében. Irányítja a talajfeltárásokat, részt vesz a kivitelezésben és irányítja a szakmukásokat.

Milyen tantárgyakat fogsz tanulni?

Műszaki rajz, szabadkézi rajz, ábrázoló geometria, tartószerkezetek,t alajok, földmunkák , víztelenítés, vízépítés, közműépítés, vasbeton szerkezetek stb.

Hol tudsz elhelyezkedni ezzel a végzettséggel?

Mélyépítő technikusként el tudsz helyezkedni építész irodában, építőipari kivitelező cégeknél, közműveket karbantartó és kiépítő cégeknél, útépítő cégeknél, és egyenes az utad az egyetemre.

 

Tanulmányi területi kód: 0454

Ágazat megnevezése: Építőipari ágazat

Megszerezhető szakképesítés: 5 0732 06 10 Mélyépítő technikus

Képzési idő: 5 évfolyamos

Egészségügyi alkalmasság: szükséges

Pontszámítás: az általános iskolában elért eredmény (7. osztály év végi és 8. osztály félévi érdemjegy: magyar, matematika, történelem, idegen nyelv, fizika és szabadkézi rajz tantárgyakból). 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

Mit tanulhatsz a Péchyben? 

mq3

 

Megnézem