Magasépítő technikus angol, Kód: 0452 nyelvi előkészítővel

Építőipar ágazat 1+ 5 éves képzése, melyben az első év során emelt óraszámban  angol nyevet tanulnak a diákok, érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Mivel foglalkozik a magasépítő technikus?

A magasépítő technikus önállóan vagy mérnöki irányítással épületek és más építmények építésével, felújításával, átalakításával, karbantartásával és javításával kapcsolatos műszaki feladatokat lát el. Munkafolyamatok összehangolását, szervezését végzi. Az építőanyag gyártás technológiai folyamatait előkészíti. A gyártási technológia folyamatát és készletét ellenőrzi.

Kinek ajánlott ez a szakma?

A magasépítő technikus képzés azoknak ajánlott, akiket érdekel a építészet, és az építőipar és szeretnek rajzolni. Jó térlátással és irányítási készséggel rendelkeznek.

Mit csinálnak munkájuk során a magasépítő technikusok?

Terveket, tervrészleteket szerkesztenek, közreműködnek az építéshelyi adminisztrációs folyamatokban és a kivitelezési folyamat ellenőrzésében; közreműködik a beruházás előkészítésében, művezetőként koordinálja a szakmunkásokat, munkafolyamatokat.

Milyen tantárgyakat fogsz tanulni?

Műszaki rajz, szabadkézi rajz, ábrázoló geometria, statika, építőanyagok, szakipari munkák, archicad program kezelése, stb.

Hol tudsz elhelyezkedni ezzel a végzettséggel?

Magasépítő technikusként dolgozhatsz építész irodában, építkezéseken művezetőként, Vezethetsz önálló építési vállalkozást, és egyenes az útad az egyetem építészmérnöki karára. 

Tanulmányi területi kód: 0452 magasépítő technikus angol nyelvi előkészítővel

                                                Ágazat megnevezése:Építőipari ágazat

Megszerezhető szakképesítés: 5 0732 06 09 magasépítő technikus

Képzési idő:1+ 5 évfolyamos

Egészségügyi alkalmasság: szükséges

Felvétel módja: az általános iskolában elért eredmény (7. osztály év végi és 8. osztály félévi érdemjegy: magyar, matematika, történelem, idegen nyelv, fizika és szabadkézi rajz tantárgyakból).

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

Mit tanulhatsz a Péchyben? 

mq3

 

Megnézem