Épületgépész technikus Kód: 0455

Épületgépészet ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul.

Mivel foglakozik az épületgépész technikus?

Az épületgépész technikus egy olyan szakember, aki a családi házak, középületek, intézmények és ipari létesítmények ivóvíz-, szennyvíz-, hűtés- és központifűtés-, valamint a gázipari rendszerek tervezésével és a kivitelezés előkészítésével, irányításával és dokumentálásával foglalkozik.

Kiknek ajánlott ez a szakma?

Ajánlott minden fiatal számára, aki jó problémamegoldó készséggel, térlátással, műszaki affinitással, rendelkezik és szeret szerelni.

Mit csinálnak munkájuk során az épületgépész technikusok?

Az épületgépész technikus munkája során gépészeti rendszereket épít ki mint például: víz- és szennyvízelvezető rendszer, központifűtés, hűtés- és klímatechnika,  gázellátás, szellőzés- és légtechnika, szabályozás, épületfelügyeleti rendszerek. Terveket készít és koordinálni az egyes szakági szerelőket. Elvégzi a gépészeti rendszerek próbaüzemeltetését és az esetlegesen felmerülő hibákat kijavítja, elhárítja. Elvégzi a hidraulikai és légtechnikai beszabályozási és beállítási feladatokat.

Milyen tantárgyakat fogsz tanulni?

Műszaki rajzok, csőszerelés, nyomásmérés,fűtési módok, keringető szivattyúk, légtechnikai rendszerek, villamos gépek, épületgépészeti tervek stb.

Hol tudsz elhelyezkedni ezzel a végzettséggel?

Épületgépész technikusként elhelyezkedhetsz építőipari cégeknél, gépészeti márkaszervízeknél, építkezéseken művezetőként és természetesen egyenes utad van az egyetemre.

 

Tanulmányi területi kód: 0455

Ágazat megnevezése:Épületgépészeti ágazat

Megszerezhető szakképesítés: 5 0732 07 01 Épületgépész technikus

Képzési idő: 5 évfolyamos

Egészségügyi alkalmasság: szükséges

Pontszámítás: az általános iskolában elért eredmény (7. osztály év végi és 8. osztály félévi érdemjegy: magyar, matematika, történelem, idegen nyelv, fizika és szabadkézi rajz tantárgyakból). 

Kérdésed van? Keress minket bizalommal!     felveszem a kapcsolatot

×

Mit tanulhatsz a Péchyben? 

mq3

 

Megnézem